На адмінкордоні з Кримом затриманий член «Самооборони Севастополя», який перебував у розшуку

Новини
Фото: cr.npu.gov.ua

Співробітники Нацполіції АРК разом з прикордонниками у вівторок, 11 червня, затримали у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом, члена так званої «Самооборони Севастополя» Степана Резуника, який у 2014 році сприяв Росії в окупації півострова. Зловмисник, який перебував у розшуку, вже арештований Херсонським міським судом.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Головного управління Нацполіції в АРК і Севастополі.

«11 червня 2019 року близько опівночі, в ході проведених розшукових заходів працівниками відділу кримінальної поліції ГУНП в АР Крим та м. Севастополі, спільно з представниками Державної прикордонної служби України, на КПВВ «Каланчак», при спробі перетнути адміністративну межу з окупованим півостровом Крим був виявлений та затриманий розшукуваний громадянин України, 1984 року народження, який у 2014 році входив до складу незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя», – йдеться у повідомленні.

Фото: cr.npu.gov.ua

Слідчими Главку Національної поліції АРК під процесуальним керівництвом прокуратури АРК розшукуваному було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 260 КК України (участь у діяльності непередбачуваних законом збройних формувань), за що передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі від 3 до 8 років.

11 червня 2019 року Херсонським міським судом задоволено клопотання слідчого про обрання відносно розшукуваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У Нацполіції АРК не назвали ім’я затриманого бойовика «Самооборони Севастополя», однак, як стало відомо Центру журналістських розслідувань з поінформованих джерел, мова йде про мешканця Севастополя Степана Вікторовича Резуника.

Степан Резуник (зліва)

Степан Резуник (справа)

Нагадаємо:

  • В лютому 2019 року слідчий відділ ГУв АРК та Севастополі оголосив у розшук керівників та учасників спецпідрозділу «Рубеж», який входив до складу незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя». У 2014 році під час окупації Криму Росією члени НЗФ, зокрема, брали участь у захоплені кораблів ВМСУ та військових частин Збройних Сил України у Севастополі. У списку – особи, які були встановлені Центром журналістських розслідувань у спецпроекті «Шуцмани Путіна».
  • 23 березня ГУ Нацполіції в АРК та Севастополі повідомило про підозру у створенні незаконних збройних формувань та посяганні на територіальну цілісність України двом учасникам так званої «Самооборони Криму», які у 2014 році під час окупації Криму Росією брали участь у захопленні українських військових частин на півострові.
  • З початку 2019 року правоохоронці АРК оголосили в розшук 28 учасників незаконного збройного формування «Самооборона Криму», які вчиняли злочини під час окупації півострову Росією. Загалом, починаючи з 2018 року в розшук оголошено 165 представників, у тому числі й керівників, «Самооборони Криму». Щодо 1400 осіб, які входили до незаконного збройного формування, встановлено повні анкетні дані.
  • У кінці квітня 2019 року Нацполіція АРК встановила ще двох учасників незаконного збройного формування «Самооборона Криму».
  • 3 червня Нацполіція Криму закінчила кримінальні провадження і передала до суду обвинувальні акти відносно двох членів незаконного збройного формування «Самооборона Криму». Бойовики обвинувачуються в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.