Секторальні і «кримські» санкції ЄС проти РФ будуть продовжені – Зеленський

Новини
Президент Європейської Ради Дональд Туск, президент України Володимир Зеленський і президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер Фото: president.gov.ua

Секторальні і «кримські» санкції Євросоюзу проти РФ будуть продовжені на наступні 12 і шість місяців відповідно.

Про це в понеділок, 8 липня, заявив президент України Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з лідерами ЄС за підсумками саміту Україна-ЄС в Києві, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

«Я радий був сьогодні почути від наших європейських друзів, що їх позиція щодо поведінки РФ залишається чіткою і незмінною. Секторальні і «кримські» санкції будуть продовжені на наступні 12 і шість місяців відповідно», – сказав Зеленський.

Він підкреслив, що списку санкцій політика повинна бути продовжена до повного виконання Мінських домовленостей, відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

«Будь ласка, не думайте, що «санкції»- це моє улюблене слово. Моє улюблене слово – «мир». А санкційyf політика – це останній цивілізований інструмент для його настання», – додав президент.

8 липня в Києві проходив 21-й саміт Україна – ЄС. В рамках заходу президент України Володимир Зеленський, президент Європейської ради Дональд Туск і президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер зустрілися у вузькому колі.

Нагадаємо:

  • 20 червня 2019 року Рада Європейського Союзу продовжила до 23 червня 2020 року діючу заборону на інвестиції в економіку окупованого Криму.
  • 27 червня 2019 року Рада Євросоюзу подовжила економічні санкції ЄС проти окремих секторів російської економіки ще на шість місяців – до 31 січня 2020 року. Ці обмежувальні заходи проти Росії Євросоюз ввів ще в 2014 році у відповідь на її дії з дестабілізації ситуації в Україні.