У Криму «суд» продовжив арешт фігурантам красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір»

Новини
Ескендер Абдулганієв Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму «Київський районний суд» Сімферополя у вівторок, 9 липня, продовжив арешт фігурантам красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір» Рустему Емірусеїнову, Ескендеру Абдулганієву і Арсену Абхаїрову до 13 вересня.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Судове засідання щодо красногвардійської групи у «справі Хізб ут-Тахрір» закінчено. Суд продовжив запобіжний захід всім фігурантам справи (Рустем Емірусеїнов, Ескендер Абдулганієв, Арсен Абхаїров) до 13 вересня 2019 року», – йдеться в повідомленні.

За інформацією активістів, адвокати клопотали про зміну запобіжного підзахисним на домашній арешт, але «суд» відхилив їх і продовжив їм термін утримання під вартою.

Ескендер Абдулганієв Фото: Facebook Крымская солидарность

При цьому у зв’язку з закриттям на карантин через спалах кору в СІЗО Сімферополя Рустема Емірусеінова не доставили в «суд» і засідання проходило без його присутності.

Нагадаємо:

  • 14 лютого 2019 року в Криму в трьох будинках кримських татар в смт. Октябрьське російські силовики провели обшуки. Кримчанина Рустема Емірусеїнова відвезли в управління ФСБ в Сімферополі. Перед цим в управління ФСБ відвезли також Ескендера Абдулганієва і Арсена Абхаїрова.
  • 15 лютого в Сімферополі «Київський райсуд» заарештував трьох затриманих кримських татар за підозрою в участі в забороненій в РФ організації «Хізб ут-Тахрір».