Втрати сил ООС за минулу добу: один військовий загинув, дев’ять – поранені

Новини

На Донбасі за минулу добу в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) російські окупанти збільшили кількість обстрілів, внаслідок чого один український військовослужбовець загинув, семеро були поранені, ще двоє отримали бойові травми.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію штабу ООС.

Як зазначається, 10 липня збройні формування РФ 42 рази порушили режим припинення вогню. З них 28 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм. Також противник відкривав вогонь по українським позиціям з гранатометів різних систем, зенітних установок, протитанкових ракетних комплексів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, семеро отримали поранення та двоє – бойове травмування. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям», – йдеться у повідомленні.

За даними військової розвідки, 10 липня сім окупантів були поранені.

Нагадаємо:

  • 10 липня на Донбасі біля села Гранітне російські окупанти вразили з протитанкового ракетного комплексу військову вантажівку КРаЗ, внаслідок чого один український військовослужбовець загинув, ще одни отримав поранення. За інформацією ЗМІ, розстріляна вантажівка супроводжували автомобіль новопризначеного голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка, який без погодження з командуванням ООС поїхав оглядати підконтрольну територію.