Понад 2,4 тис російських десантників висадилися в Східному Криму

Новини
Фото: mil.ru

Понад 2,4 тисяч військовослужбовців десантно-штурмового з’єднання з російського Новоросійська висадилися на двох майданчиках в східній частині окупованого Криму в ході спільних льотно-тактичних навчань Повітряно-десантних військ і Військово-транспортної авіації Росії.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс з посиланням на прес-службу Міноборони РФ, передає Центр журналістських розслідувань.

«В ході проведеного спільного льотного тактичного навчання аеромобільних військ та Військово-транспортної авіації понад 2,4 тисячі військовослужбовців Новоросійського десантно-штурмового з’єднання, здійснивши переліт на великі відстані 40 літаками Іл-76 Військово-транспортної авіації з аеродромів зльоту Іваново-Північний і Ульяновськ-Східний, десантувалися на майданчики приземлення «Найманська» і «Охчі-Оба» в Криму», – йдеться в повідомленні.

Висадка десанту проводилася з висоти 600 метрів з літаків Іл-76 двома паралельними потоками. За сценарієм навчань, особовий склад після десантування здійснив захоплення об’єктів умовного противника і знищив незаконне збройне формування.

«В ході основного етапу навчання вперше на території Криму ми провели десантування понад 2,4 тисячі військовослужбовців, після чого відпрацювали тактичні завдання з підрозділами з’єднання зі збору на майданчику приземлення, захоплення і знищення об’єктів умовного противника і незаконних збройних формувань, а також оволодіння польовим аеродромом для посадки на ньому літаків Військово-транспортної авіації», – сказав журналістам заступник начальника штабу ВДВ генерал-майор Олексій Наумець.

Фото: mil.ru

Як повідомив журналістам командувач Військово-транспортною авіацією генерал-лейтенант Володимир Бенедиктов, в ході навчань на сході Криму екіпажі Військово-транспортної авіації відпрацювали нову тактику десантування.

«Вперше в десантуванні було задіяно понад 40 літаків Іл-76, які здійснювали викидання підрозділів ВДВ з малих висот від 600 до 900 метрів двома паралельними потоками при мінімальному бічному ешелонуванні», – сказав Бенедиктов.

Після проведення десантування особовий склад підрозділів ВДВ відпрацював захоплення аеродрому умовного противника, а екіпажі літаків Іл-76 відпрацювали захід на посадку на ґрунтову злітно-посадкову смугу.

За даними прес-служби Міноборони РФ, авіаційне прикриття десанту виконували екіпажі винищувачів Су-27, а повітряним строєм управляли з літаків дальнього радіолокаційного виявлення А-50У і Іл-22-СУРТ.

Спільні навчання Військово-транспортної авіації та Повітряно-десантних Росії стартували 8 липня.

Нагадаємо:

9 липня біля окупованого Криму підрозділи морської авіації ППО Чорноморського флоту РФ провели навчання, в ході яких відпрацювали пошук і знищення десантного загону кораблів умовного супротивника.