У Криму морська авіація ЧФ РФ провела навчання зі знищення десантного загону кораблів

Новини
Фото: kchf.ru

Біля окупованого Криму підрозділи морської авіації ППО Чорноморського флоту РФ провели навчання, в ході яких відпрацювали пошук і знищення десантного загону кораблів умовного супротивника.

Про це повідомляє видання «Кримінформ» з посиланням на відділ інформаційного забезпечення ЧФ РФ, передає Центр журналістських розслідувань.

«На початковому етапі навчання розрахунки безпілотних літальних апаратів «Форпост» і «Орлан», проводячи розвідку, виявили в морі десантний загін кораблів умовного супротивника, який імітували великі десантні кораблі «Азов», «Цезар Куніков» і ракетні катери «Івановець» і «Набережні Челни». Отримавши цілевказівки, фронтові бомбардувальники Су-24 і важкі винищувачі Су-27 авіаційних з’єднань ЧФ і ЮВО виконали бойову вправу по нанесенню бомбового удару по морських цілях з виконанням умовного бомбометання», – йдеться в повідомленні.

Також в ході навчання російські льотчики відпрацювали дії по ухиленню від корабельних і наземних засобів протиповітряної оборони умовного противника.

У навчаннях були задіяні п’ять літаків і два безпілотні літальні апарати зі складу підрозділів морської авіації та екіпажі чотирьох кораблів Чорноморського флоту РФ.

Планові заходи бойової підготовки Чорноморського флоту проводяться на тлі україно-американскьих навчань «Сі Бриз-2019», яке проходять в північно-західній частині Чорного моря.

Нагадаємо:

  • 1 липня в Одесі стартували багатонаціональні військові навчання «Сі Бриз-2019» (Sea Breeze-2019), які триватимуть до 12 липня. В цьому році вперше в їх історії крім традиційного морського компонента в них також є і річковий, який проходить на річці Дунай. Навчання проходять в північно-західній частині Чорного моря, а також в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Всього в них бере участь близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів і більше 900 чоловік особового складу підрозділів морської піхоти різних країн.
  • Українсько-американські навчання серії «Сі Бриз» проводяться щорічно з 1997 року відповідно до «Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України» від 1993 року. Вони проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності ВМС України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.