В зоні ООС бійці полку «Азов» перехопили російський безпілотник

Новини
Фото: azov.org.ua

В зоні ООС в районі Світлодарської дуги бійці батальйонно-тактичної групи (БТГр) полку особливого призначення Нацгвардії України «Азов» перехопили російський безпілотник типу «Елерон-3», який мав коригувати черговий артилерійський наліт по українським позиціям з боку окупантів.

Про це повідомляє пресцентр полку «Азов», передає Центр журналістських розслідувань.

«За оперативними каналами, було отримано інформацію про підготовку чергового артилерійського нальоту, який мав коригуватися за допомогою вказаного БПЛА. Завдяки взаємодії піхотних підрозділів БТГр та спеціальних технічних засобів, після входу БПЛА противника в повітряну зону відповідальності БТГр, було здійснено його примусову посадку», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, БПЛА було передано технічній розвідці «Азову» у повністю справному технічному стані, в результаті чого отримано відомості про особливості його застосування, дані телеметрії, відомості про місце старту апарату, та осіб, що його обслуговують.

Фото: azov.org.ua

Саме безпілотником такого типу коригувався ворожий вогонь місяць тому, коли загинули бійці «Азову» з позивними Круглий та Максон, а також і під час обстрілу н.п. Новолуганське, коли касетними боєприпасами калібру 152 мм було завдано удару по житлових будинках селища.

Даний БПЛА входить в комплекс безпілотної розвідки «Елерон», який виробляється з 2013 р. винятково в Росії у м. Казань та призначений для ведення розвідки та коригування вогню ствольної артилерії. Його присутність на Донбасі є черговим свідченням прямої участі Російської Федерації в агресії проти України.

Нагадаємо:

  • 1 березня 2019 року російський БПЛА типу «Елерон-3» був збитий силами ППО «Азову» в районі Світлодарської дуги при спробі коригування вогню ствольної артилерії окупантів по цивільному об’єкту – аграрному комплексу.