Російські окупанти обстріляли безпілотник СММ ОБСЄ під Луганськом

Новини
Фото: AP

На Донбасі російські окупанти обстріляли безпілотник Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ малого радіуса дії під час спостережного польоту неподалік селища Металіст поряд окупованого Луганська.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на опублікований звіт СММ ОБСЄ.

«Під час польоту БПЛА СММ малого радіуса дії приблизно за 4 км на південний захід від н.п. Металіст (непідконтрольний урядові, 7 км на північний захід від Луганська) спостерігачі чули 20 пострілів зі стрілецької зброї на відстані приблизно 1-1,5 км на північ від своєї позиції. За їхньою оцінкою, постріли були здійснені в напрямку БПЛА, який пролітав приблизно за 1 км на північ», – йдеться у звіті.

Як вказується, спостерігачі СММ ОБСЄ змогли приземлити безпілотник та залишили цей район.

«Згідно з аналізом даних повітряного спостереження, отриманих за допомогою цього апарата, був зафіксований чоловік, який націлив автомат на БПЛА», – повідомили в місії.

Крім того, наголосили в СММ ОБСЄ, в трьох випадках, виконуючи політ над н.п. Макіївка (непідконтрольний урядові, 12 км на північний схід від Донецька), безпілотник СММ малого радіуса зазнавав дії перешкод сигналу GPS (за оцінкою, імовірно внаслідок глушіння).