Суд у Херсоні в закритому режимі слухає справу члена «Самооборони Севастополя», який їхав на материк робити паспорт

Новини
Степан Резуник, фото: Медіа-центр "ІРС-Херсон"

Херсонський міський суд слухає в закритому режимі справу затриманого українськими правоохоронцями на адміністративному кордоні з окупованим Кримом члена незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» Степана Резуника, який 11 червня їхав на материкову Україну відновлювати паспорт.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на медіа-центр «ІРС-Херсон».

На засіданні розглядають клопотання про продовження строку тримання під вартою.

На суд у Херсоні прийшли учасники АТО, представники «Айдару», «Правого Сектору», батальонів «Херсон» та «Донбас», «Херсонської самооборони».

фото: Медіа-центр «ІРС-Херсон»

Через це захист Резуника наполягав на тому, що справу необхідно слухати саме у закритому режимі з міркувань безпеки, ризик розголошення інформації та резонанс, спричинений саме цією справою.

фото: Медіа-центр «ІРС-Херсон»

Сторона обвинувачення заперечувала проти задоволення клопотання, однак суд погодився з тим, що є підстави для розгляду справи саме у закритому режимі.

Нагадаємо:

  • 11 червня співробітники Нацполіції АРК разом з прикордонниками затримали у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом, члена так званої «Самооборони Севастополя» Степана Резуника, який у 2014 році сприяв Росії в окупації півострова. Зловмисник, який перебував у розшуку, арештований Херсонським міським судом.
  • Резуник їхав на материкову Україну, аби поновити український паспорт. Він стверджує, що під час окупації Криму Росією був лише «волонтером».