Посольство США: Інцидент з танкером РФ в Україні «хороший прецедент для мирного вирішення спорів»

Новини
Російський танкер NIKA SPIRIT (раніше NEYMA) в порту Ізмаїла Фото: dpsu.gov.ua

У посольстві США в Україні назвали історію із затриманням в Україні російського танкера NIKI SPIRIT (раніше NEYMA), екіпаж якого потім був відправлений додому в Росію, «хорошим прецедентом для мирного вирішення спорів» та вказали, що нова українська влада має намір захищати інтереси країни гуманно і відповідно до міжнародних норм.

Про це повідомляється на сторінці у Facebook американського посольства, передає Центр журналістських розслідувань.

«Те, як Україна повела себе у вчорашньому інциденті з танкером, говорить про те, що нова влада має намір захищати інтереси країни не лише твердо, а й гуманно і відповідно до міжнародних норм. Це хороший прецедент для мирного вирішення спорів», – йдеться у повідомленні.

Как сообщалось, 24 июля в порту Измаил СБУ совместно с военной прокуратуры задержала танкер NIKA SPIRIT (ранее NEYMA, IMO 8895528, MMSI 273347000, флаг РФ), который 25 ноября 2018 года блокировал кораблям ВМСУ проход Керченским проливом под Керченским мостом, после чего они были захвачены российcкими военными.

Нагадаємо:

  • 24 липня в порту Ізмаїл СБУ спільно з військовою прокуратурою затримала танкер NIKA SPIRIT (раніше NEYMA, IMO 8895528, MMSI 273347000, прапор РФ), який 25 листопада 2018 року блокував кораблям ВМСУ прохід Керченською протокою під Керченським мостом, після чого вони були захоплені російськими військовими. Российский танкер является доказательством в уголовном производстве, которое расследует СБУ.
  • 25 липня члени екіпажу затриманого в порту Ізмаїла російського танкера NIKA SPIRIT (раніше NEYMA) вирушили до Росії через Молдову. Підстав для їх затримання не було, оскільки вони не брали участь у подіях 25 листопада 2018 року в Керченській протоці.