Суд відправив ексначальника поліції Одеської області Головіна під домашній арешт

Новини
Эксначальник поліції Одеської області Дмитро Головін Фото: Youtube Поліція Одещини

Солом’янський райсуд Києва відправив під домашній арешт екс-начальника поліції Одеської області Дмитра Головіна, який разом зі своїм колишнім заступником та двома бізнесменами підозрюється у розкраданні речових доказів – партії тютюнових виробів на 50 млн. грн, раніше вилучених із незаконного обігу.

Про це повідомляє видання Українська правда, передає Центр журналістських розслідувань.

«Застосувати до підозрюваного Головіна Дмитра Валерійовича запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, заборонивши останньому залишати місце свого проживання цілодобово. Строк тримання під домашнім арештом визначити до 25.09.2019 включно. Не відлучатись з населеного пункту, де він зареєстрований, проживає без дозволу детектива, прокурора, суду. Не змінювати своє місце проживання. Утримуватися від спілкування з підозрюваними», – йдеться у рішенні суду.

Головін також має здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

При цьому прокурори просили арештувати Головіна з альтернативою застави у 23,133 млн грн. Вони вважають, що ексчиновник може переховуватись від слідства на окупованих територіях Донбасу, де він із дружиною нібито має нерухомість.

Крім того, прокурори стверджували, що Головін спілкується з чоловіком, який мешкає в окупованій Луганщині, і у телефонних розмовах з екс-начальником поліції Одещини вихвалявся, що заочно засуджений в Україні до в’язниці, хвалив так звані «ЛНР» і «ДНР» та звав туди Головіна.

Також прокурори апелювали до того, що двоє інших підозрюваних у справі, ексзаступник Головіна Костянтин Гейко та підприємець, вже переховуються від правоохоронців. За словами прокурорів, дружини Головіна та Гейка одночасно придбали квартири по сусідству, що свідчить про пов’язаність підозрюваних.

Водночас сам Головін під час засідання заявив про невідповідність інформації у матеріалах справи. Зокрема, у витягу про нібито його квартиру на Луганщині власником майна вказаний його повний тезка, але 1973 року народження, тоді як Головін народився у 1975 році.

Екс-начальник поліції Одещини підтвердив, що знайомий із чоловіком, який телефонував йому з Луганщини, однак стверджує, що дзвінок був лише один і його співрозмовник був п’яний.

Нагадаємо:

  • 25 липня в Одесі співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, САП і НАБУ під час спільної спецоперації затримали колишнього начальника поліції Одеської області Дмитра Головіна, якого підозрюють в розкраданні в особливо великих розмірах.
  • За інформацією НАБУ, Дмитро Головін та його заступник разом з ще двома бізнесменами, причетні до незаконного заволодіння великою партією тютюнових виробів на 50 млн. грн, раніше вилучених із незаконного обігу.
  • Генерал третього рангу поліції Дмитро Головін працював начальником поліції в Одеській області з листопада 2016 року до квітня 2019 року. Він написав заяву про відставку за власним бажанням після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського. Головін проходив службу в органах внутрішніх справ з 1996 року. У різний час очолював кримінальний блок поліції Київської області та виконував обов’язки начальника поліції Київщини, а також займав різні посади в поліції Одеського регіону.