Трамп хоче укласти з РФ нову угоду з озброєнь

Новини
Президенти США і РФ Дональд Трамп і Володимир Путін Фото: ТАСС

Президент США Дональд Трамп має намір укласти угоду з РФ в сфері контролю за озброєннями.

Про це він заявив в інтерв’ю каналу C-Span, пише Центр журналістських розслідувань.

«Я думаю, ми укладемо угоду з Росією, де контроль над озброєннями буде у нас», – сказав Трамп.

Радник президента з нацбезпеки Джон Болтон говорив, що договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, який закінчується на початку 2021 року навряд чи буде продовжений.

Договір відпочатку був недосконалий, оскільки не регулює тактичну ядерну зброю малої дальності і російські системи доставки боєзарядів, нагадав Болтон.

Нагадаємо: 

  • 18 червня депутати Держдуми РФ проголосували за призупинення дії Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД). 1 лютого 2019 року Вашингтон вийшов з ДРСМД.
  • 82 тисяч військовослужбовців особового складу зосередила РФ біля кордонів України – в Донецькій, Луганській областях, а також в окупованому Криму. РФ приховує наявність в Криму більш сучасних літаків: Як-130, Міг-29, Су-30М, а також вертольотів Мі-35М і Мі-24.
  • Глава комітету Державної думи РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький заявив, що РФ готова почати війну в разі розміщення військових баз США в Україні. 8 березня в МЗС заявили, що Україна залишає за собою право створювати необхідне ракетне озброєння для обороноздатності після виходу Росії ДРСМД.