Держсекретар США Помпео заявив, що Крим має бути повернутий Україні, в МЗС РФ обурюються

Новини
Держсекретар США Майк Помпео Фото: AP

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що позиція Сполучених Штатів залишається незмінною – незаконно окупований Росією Крим має повернутися до складу України. Речник МЗС РФ Марія Захарова дорікнула главі зовнішньополітичного відомства США в тому, що він «не поважає» результати фейкового «референдуму» в Криму, організованого окупантами 16 березня 2014 року.

Мова про Крим зайшла в ході бесіди Помпео з президентом «Економічного клубу Вашингтона» Девідом Рубенштейном, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на стенограму розмови, яка опублікована на сайті Державного департаменту США.

«Позиція США в тому, що це неприйнятно. Крим повинен повернутися», – заявив Помпео, відповідаючи на питання, чи вважає він, що півострів вже не повернеться до складу України.

Заява держсекретаря США викликала обурення речника МЗС РФ Марії Захарової.

«Остання людина, якій Крим щось винен, це Майк Помпео, який не поважає результати демократичного волевиявлення кримчан», – написала вона на своїй сторінці в Facebook, Маючи на увазі фейковий «референдум» в Криму, організований окупантами 16 березня 2014 року.

Нагадаємо:

  • 4 березня 2019 року президент США Дональд Трамп продовжив ще на рік пакет санкцій, введених указами як попереднього президента Барака Обами, так і нинішньою адміністрацією Білого дому, проти Росії за незаконну окупацію і анексію Криму.