Зеленський закликав Макрона, Меркель і Путіна якнайшвидше зустрітися через зрив перемир’я на Донбасі

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: YouTube Офіс Президента України

Президент України Володимир Зеленський закликав лідерів країн-учасниць «нормандського формату» якнайшвидше зібратися для проведення переговорів через зрив «хлібного» перемир’я на Донбасі у зв’язку загибеллю чотирьох українських морських піхотинців внаслідок обстрілу російських найманців.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Четверо українських військових загинули біля Павлополя від обстрілів з ручного протитанкового гранатомета. Хлібне перемир’я тривало 17 днів. Сьогоднішній інцидент спрямований на підрив не тільки цього перемир’я, але й переговорного процесу в цілому. Україна щиро прагне миру. І наше прагнення незмінне. Сьогодні весь світ побачив, хто саме миру не хоче. Саме тому я закликаю лідерів країн-учасниць Нормандського переговорного формату – Еммануеля Макрона, Ангелу Меркель та Володимира Путіна – якомога швидше зібратися для відновлення перемовин», – написав Зеленський.

Він також висловив щирі співчуття родинам загиблих героїв.

«Ми не припинимо працювати над закінченням бойових дій і не залишимо без відповіді жодну атаку на наших військових. Україна обов’язково буде єдиною і мирною», – додав президент.

Нагадаємо:

  • 21 липня уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі почався режим «хлібного» перемир’я.
  • 6 серпня на Донбасі в зоні проведення ООС в результаті обстрілу з РПГ російськими окупантами українських позицій біля Павлопіля загинули четверо бійців 36-ї бригади морської піхоти, які займалися інженерним обладнанням позицій взводного-опорного пункту.