СБУ затримала росіянина, який готував диверсію на військовому аеродромі ЗСУ

Новини
Фото: ssu.gov.ua

У Черкаській області контррозвідники СБУ затримали громадянина РФ під час підготовки диверсії на військовому аеродромі Збройних сил України. Суд арештував зловмисника.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію пресцентру Служби безпеки.

«Оперативники спецслужби задокументували, що іноземець, який проживав на Черкащині, виготовляв вибухові речовини та саморобні вибухові пристрої. Також він проводив розвідку на територіях, прилеглих до військового аеродрому Збройних Сил України», – розповіли в СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили три саморобні вибухові пристрої, майже два кілограми хімічних речовин, електродетонатор, два види вибухових речовин, нотатки з хімічними формулами, спеціалізовану літературу та схеми створення вибухівки. Також виявлено матеріали, що свідчать про збір іноземцем інформації про об’єкт диверсії.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Слідчими СБУ повідомлено громадянину РФ про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.14, ч.1 ст.113 (диверсія) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фото: ssu.gov.ua

Триває досудове розслідування.

Спецоперація з викриття та затримання зловмисника проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.

Нагадаємо:

  • В червні 2019 року співробітники контррозвідки СБУ спільно з бійцями спецпідрозділу СБУ «А» затримали завербованого ФСБ РФ мешканця Харківської області, який заклав вибухівку та спробував підірвати ємності з хлором на території комплексу водопідготовки «Дніпро» КП «Харківводоканал» у селищі Краснопавлівка. Якби диверсія вдалася, без водопостачання могли б залишитись міста Харків та Лозова.