На акціях протесту в містах Росії затримали 352 учасника

Новини
Фото: AFP

В Росії на акціях протесту за чесні вибори, які проходили в Москві, Санкт-Петербурзі, Ростові-на-Дону, Брянську і Сиктивкарі силовики затримали 352 учасника.

Про це повідомляє видання «ОВД-Инфо», передає Центр журналістських розслідувань.

Найбільше людей затримано в Москві – 256. Крім того, ще 79 учасників акцій затримані в Санкт-Петербурзі, 13 – в Ростові-на-Дону, 2 – в Брянську і 2 в Сиктивкарі.

У Москві затримання почалися після узгодженого владою мітингу «Повернемо собі право на вибори», що пройшов на проспекті Сахарова з вимогою допустити до виборів незареєстрованих кандидатів у Мосміськдуму. В основному людей затримували близько метро Китай-місто, на Чистопрудному бульварі і на вулиці Маросейка.

При цьому Головне управління МВС РФ по Москві офіційно повідомило лише про 136 затриманих в російській столиці.

Нагадаємо:

  • 10 серпня у Москві на проспекті Сахарова відбувся мітинг «Повернемо собі право на вибори», учасники якого виступили проти недопуску незалежних кандидатів до виборів у Мосміськдуму і арештів учасників демонстрацій 27 липня і 3 серпня. За даними організації «Білий лічильник» в акції взяли участь 49,9 тисяч осіб. Поліція повідомляла, що «на піку публічного заходу» в ньому брали участь близько 20 тисяч осіб. Аналогічні акції пройшли ще в декількох містах РФ.