Посольство США в Україні засудило чергову поїздку Путіна в Крим

Новини
«Голова Криму» Сергій Аксенов, т.в.о. «губернатора Севастополя» Михайло Развожаєв, президент РФ Володимр ПутінФото: kremlin.ru

Посольство Сполучених Штатів в Україні в понеділок назвало поїздку президента РФ Володимира Путіна до окупованого Криму і Севастополя неприйнятним порушенням суверенітету і територіальної цілісності.

Американські дипломати погодилися зі своїми українськими колегами і висловили підтримку народу України, передає Центр журналістських розслідувань.

«Міністерство закордонних справ України має рацію: нещодавні поїздки російських посадовців до окупованого Криму є неприйнятним порушенням суверенітету та територіальної цілісності України. Ми разом з народом України виступаємо проти агресії Росії. #КримЦеУкраїна», – йдеться в повідомленні посольства США в Києві.

  • 10 серпня Путін став гостем байк-шоу мотоклубу «Нічні вовки» «Тінь Вавилона». Глава РФ приїхав до окупованого Севастополь за кермом мотоцикла «Урал». За ним на пасажирському сидінні сидів «т.в.о. губернатора» Севастополя Михайло Развожаев, а в колясці – «глава Криму» Сергій Аксьонов.
  • Український МЗС висловив рішучий протест у зв’язку з черговим неузгодженим з Україною відвідуванням президентом РФ Володимиром Путіним окупованого Криму.