Ізраїльський «наркобарон» не знав, що його шукає СБУ: орендував квартиру в Києві до 2020 року

Новини

Адвокат громадянина Ізраїлю Амоса Дов Сільвери, який підозрюється у наркоторгівлі, і втік з-під конвою в аеропорту Бориспіль, а потім був затриманий правоохоронцями, повідомляє, що той не переховувався, і дізнався, що його розшукують тільки в момент затримання.

Такі доводи викладено в ухвалі Київського апеляційного суду, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Судовий репортер.

10 липня суд змінив чоловікові запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Апеляційний суд з’ясував, що Амос Дов Сільвер перебував на території України на законних підставах , має постійне місце проживання, що підтверджується договором про оренду квартири строком до 17 березня 2020 року. Також судді взяли до уваги спосіб життя цього чоловіка, що він є громадським діячем, лідером громадського руху, що свідчить про відповідні моральні якості та соціальні зв’язки. Йдеться про очолювання міжнародного руху, що має на меті реалізацію продажу марихуани в медичних цілях.

10 липня суд продовжив Сільверу екстрадиційний арешт до закінчення фактичної передачі органам Держави Ізраїль до 5 серпня 2019 року включно.

  • Підозрюваний у наркоторгівлі громадянин Ізраїлю Амос Дов Сільвер, який втік з-під конвою в аеропорту Бориспіль, затриманий правоохоронцями. Найближчим часом підозрюваний буде екстрадований до Ізраїлю. ДБР затримало трьох співробітників СБУ, їх підозрюють в тому, що вони допомогли Сильверу втекти.
  • Його звинувачують у створенні найбільшої міжнародної онлайн-мережі поширення марихуани. Він є громадянином Ізраїлю і США. Сільвера заарештували в Києві 15 березня поточного року на вимогу влади Ізраїлю.
  • В Києві його 12 березня об 11 годині затримав старший уповноважений ОКП Шевченківського УП ГУНП в м. Києві Адаменко В.В. Ухвалою суду його взято під варту.
  • В Ізраїлі магістратський суд Рішон – Ле -Ціон 7 лютого 2019 року видав ордер на арешт цього чоловіка. Він розшукується для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення наступних злочинів: схиляння неповнолітніх до використання небезпечних наркотиків; участь у злочинах, вчинених злочинною організацією; експорт, імпорт, торгівля та постачання наркотиків; посередництво (збут/вживання) наркотиків; керівництво злочинною організацією.
  • За інформацією Державної міграційної служби України, до територіальних органів ДМС України із заявою про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, чоловік не звертався.