На Херсонщині під час розкопок у «Кам’янській Січі» археологи знайшли два древні поховання

Новини
Фото: kherson.ipc.org.ua

В Херсонській області співробітники та археологи Національного заповідника «Хортиця» виявили під час розкопок на території національного природного парку «Кам’янська Січ» поблизу села Республиканець Бериславського району два древні поховання.

Про це повідомляє медіа-центр IPC-Херсон, передає Центр журналістських розслідувань.

Як з’ясувалось, обидві могили було пограбовано ще в давнину, та науковці сподіваються встановити час поховання та приналежність похованих до тієї чи іншої археологічної культури за вцілілим матеріалом.

Довкола одного з поховань археологам вдалось зафіксувати культове коло з каміння – так званий кромлех. Кромлехи активно використовувались як культові споруди представниками культур мідного віку. Серед найвідоміших кромлехів – легендарний Стоунхендж у Британії.

Нагадаємо:

  • У серпні 2019 року у Херсонській області на території нещодавно створеного національного природного парку «Кам’янська Січ» розпочала роботу спільна запорізько-херсонська археологічна експедиція. 
    Дослідження проводяться поблизу села Республіканець Бериславського району, де на початку 18 століття був центр запорізького козацтва.