Прокуратура АРК оголосила в розшук екс-главу виборчкому Криму, який проводив «путінські вибори»

Новини
Глава «Виборчої комісії Республіки Крим» Михайло Малишев Фото: crimea.izbirkom.ru

Прокуратура Автономної Республіки Крим оголосила в розшук главу «виборчкому» окупованого Криму Михайла Малишева, який забезпечував проведення незаконного «референдуму», а також незаконних «виборів» депутатів Госдумы і президента РФ на території окупованого півострова.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прокуратуру АРК.

«Разом з тим суд задовольнив клопотання Прокуратури АР Крим та дав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо голови «Виборчої комісії», який ухиляється від кримінальної відповідальності. Таким чином, суд дав згоду на залучення підозрюваного до кримінальної відповідальності (in absentia), тобто при його фактичній відсутності», – йдеться в повідомленні.

Оголошений в розшук глава виборчкому ще 16 березня 2014 забезпечив проведення «референдуму» на території півострова.

  • У 2018 році прокуратура АРК спільно з слідчим відділом Главку СБУ в АРК повідомили про підозру в держзраді, поваленні конституційного ладу і посяганні на територіальну цілісність України і колишньому главі виборчої комісії АРК, а нині голові «Виборчої комісії Республіки Крим» Михайлу Малишеву, який забезпечував проведення незаконного «референдуму», а також незаконних «виборів» депутатів Держдуми і президента РФ на території окупованого півострова.
  • Михайло Малишев був головою виборчої комісії Автономної Республіки Крим в 2002-2006 рр і 2010-2014 рр. Після окупації Криму Росією, 14 травня 2014 року він був обраний головою «Виборчої комісії Республіки Крим».