Більшість кримчан бойкотували місцеві «вибори» в Криму – Чубаров

Новини
Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу Фото: investigator.org.ua

Більшість жителів окупованого Криму бойкотували організовані Росією незаконні місцеві «вибори», які 8 вересня відбулися на півострові.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Центр журналістських розслідувань.

«Хоч як би тужилась Москва, більшість жителів тимчасово окупованого Криму дружно бойкотували незаконні «вибори» місцевих депутатів, проведених російськими окупантами», – зазначив Чубаров.

Він вказав, що Кремль доклав усіх зусиль, включаючи значні фінансові витрати, щоб явка виборців на незаконних «виборах» «в українському Криму, виглядала відносно високою в порівнянні з російськими регіонами».

«Варто зазначити, що до демонстративного бойкоту «виборів» з боку переважної більшості кримських татар і етнічних українців, які відгукнулися на відповідні заклики Меджлісу кримськотатарського народу, до виборчих дільниць не прийшли також багато хто з тих, хто ще 5 років тому розмахував російським триколором на кримських площах», – підкреслив Чубаров.

На підтвердження своїх слів, він звернув увагу, що сайт так званої «Виборчої комісії Республіки Крим» 8 вересня зависнув на показниках явки на 18:00, яка на цей час склала всього 28,28%.

«Затримка на сайті … пояснюється місцевими активістами поспішними діями окупантів по внесенню цифр, що повинні прикрити оглушливе падіння кількості прихильників Москви на окупованій нею української території, а також врятувати місцевих колаборантів від неминучого покарання», – зазначив глава Меджлісу.

Він також висловив вдячність усім жителям тимчасово окупованого Криму, «хто зберігає особисту гідність, відданість своїй землі і залишається вірним Українській державі».

Нагадаємо:

  • 8 вересня в окупованих Криму і Севастополі пройшли «вибори» депутатів кримського «парламенту» і місцевих рад.
  • Європейський союз і США не визнали організовані окупаційною «владою» в Криму і Севастополі місцеві «вибори».
  • 8 вересня прокуратура АРК закликала кримчан не брати участь в незаконних «виборах» на тимчасово окупованій території Криму та Севастополя, а також повідомляти в правоохоронні органи автономії про всі відомі факти організації та проведення незаконних «виборів» на півострові.
  • МЗС України закликав міжнародних партнерів дати принципову оцінку незаконним діям Росії з організації і проведення так званих «місцевих виборів» в окупованому Криму і посилити тиск на РФ.