Сенцов про можливість повернення до Криму: «Тільки на танках»

Новини
Олег Сенцов і Олександр Кольченко Фото: YouTube Радіо Свобода

Колишні політв’язні Кремля, кримчани Олег Сенцов і Олександр Кольченко не можуть повернутися до Криму до повної його деокупації.

Про це Сенцов і Кольченко повідомили, кажучи про свої подальші перспективи на першій прес-конференції в Києві після повернення в Україну з РФ, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію Радіо Свобода.

«Я збираюся займатися двома найчудовішими речами на цій землі – це знімати кіно і жити. Що стосується Криму, повернутися туди – ну тільки на танках. Але поки не можемо. Не потрібно сприймати мої слова буквально серйозно, ви розумієте, що я маю на увазі», – сказав Сенцов.

Він зазначив, що збирається жити в Києві, куди переїхала з Криму його дочка. Зараз до Сенцова з Криму приїхала його мати і колишня дружина з сином. Мати поки залишиться в Києві, син з колишньою дружиною повернуться на півострів.

У свою чергу Олександр Кольченко заявив, що також не планує їхати на півострів, поки він окупований Росією.

«Я поки що не будував ніяких планів на майбутнє. Перші дні хочу трохи відпочити, адаптуватися. Але, поки Путін при владі, в Крим повертатися не збираюся», – сказав він.

Кольченко також додав, що хоче продовжити навчання в Таврійському національному університеті ім. В.І.Вернадського, 2-й курс якого заочно закінчив до свого затримання ФСБ в Криму.

Нагадаємо:

  • 7 вересня у київському міжнародному аеропорту «Бориспіль» зустріли українських політв’язнів і військовополонених моряків ВМСУ, яких доставити з Росії в результаті обміну утримуваних осіб між Україною та РФ.
  • Офіс президента України опублікував список українців, які повернулися на батьківщину. В рамках масштабного обміну Україна передала Росії 35 осіб.
  • За інформацією омбудсмена Людмили Денісової, держава обіцяє придбати квартири в Києві для чотирьох політв’язнів, які після обміну з Росією повернулися в Україну – йдеться про кримчан Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха та мешканця окупованої Луганщини Артура Панова. Через російську окупацію вони не мають змоги повернутись до рідних домівок.