В зоні ООС тривають обстріли: загинув український боєць, вісім поранені – Міноборони

Новини

На Донбасі російські окупанти продовжують обстріли українських позицій. За минулу добу в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) загинув український військовослужбовець, ще вісім бійців були поранені.

Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Міноборони України Максим Праута, передає Центр журналістських розслідувань.

«За уточненою інформацією штабу Операції об’єднаних сил, внаслідок ворожих обстрілів обірвалося життя одного нашого воїна … Вісім військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил під час виконання бойових завдань зазнали поранень різного ступеня важкості. Наразі ними займаються медики», – сказав Праута.

Він додав, що упродовж минулої доби окупанти загалом здійснили 23 обстріли, з яких сім – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82 мм. Також противник застосовував автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Речник Міноборони зазначив, що станом на 12:00 суботи, 14 вересня, російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь на Луганському напрямку.

Втрат з серед українських військовослужбовців від початку поточної доби немає.

Нагадаємо:

  • 21 липня уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі почався режим «хлібного» перемир’я.
  • 11 вересня на Донбасі в зоні проведення ООС внаслідок обстрілів російських окупантів загинули двоє українських військовослужбовців, ще один був поранений.
  • 12 вересня в зоні ООС під час виконання бойового завдання загинув військовослужбовець Нацгвардії України.