ПАРЄ обговорить ситуацію щодо кримських татар у Криму 2 жовтня

Новини
Парламентська Асамблея Ради Європи Фото: УНИАН

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) 2 жовтня проведе дебати про становище кримських татар в окупованому Росією Криму.

Про це йдеться у порядку денному осінньої сесії ПАРЄ, яка пройде з 30 вересня по 4 жовтня, повідомляє Укрінформ.

Як пише агентство, 2 жовтня делегати ПАРЄ проведуть дебати про ситуацію щодо кримських татар. Доповідачем із зазначеного питання є швейцарський депутат Мануел Торнаре.

1 жовтня до Асамблеї звернеться президент Франції Еммануель Макрон та відповість на питання делегатів.

Серед деяких інших питань до порядку денного включений захист добровільних анонімних інформаторів та жертв тероризму, а також проблематика трудової міграції у Східній Європі.

Осіння сесія ПАРЄ проходитиме вже за нового генерального секретаря Ради Європи Марії Пейченович-Бурич, яка також звернеться до Асамблеї.

Нагадаємо:

  • 12 вересня Комітет ПАРЄ з питань рівності та недискримінації переніс на своє наступне засідання розгляд питання затвердження проєкту резолюції Асамблеє щодо становища кримських татар в окупованому Росією Криму. У Комітеті готові вислухати Меджліс кримськотатарського народу та врахувати відповідні поправки.
  • Народний депутат, член української делегації у ПАРЄ Мустафа Джемілєв запросив швейцарського депутата Мануела Торнаре, який готує доповідь и проєкт резолюції Асамблеї про положення кримських татар в окупованому Криму, відвідати Україну і зустрітись з керівництвом і членами Меджлісу кримськотатарського народу, яким російські окупанти заборонили в’їзд на півострів.