Прокуратура АРК перевірить факт порушення представниками окупаційних ЗМІ порядку виїзду з Криму на нараду ОБСЄ

Новини

Прокуратура АР Крим внесла в ЕРДР за зверненням представника президента України в АР Крим Антона Кориневича факт порушення представниками окупаційних ЗМІ порядку в’їзду/виїзду з тимчасово окупованої території АР Крим з метою участі на щорічній нараді ОБСЄ у Варшаві.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«У ході досудового розслідування буде дана правова оцінка не тільки законності виїзду «делегатів» з півострова, але і отримання ними візи для в’їзду на територію Євросоюзу, включення їх до складу офіційної делегації РФ. Розслідування буде проводиться Службою безпеки України», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо:

  • Представництво президента України в Автономній Республіці Крим звернулося в прокуратуру АРК із запитом дати належну правову оцінку заявам про «російському Крим», що прозвучали на щорічній нараді ОБСЄ у Варшаві. Також відомство ініціювало відкриття кримінального провадження щодо порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.
  • Делегація України влаштувала демарш і покинула зал засідань ОБСЄ у Варшаві, де обговорювалася тема свободи слова, в знак протесту проти заяв про «російський Крим», з якими виступили члени російської делегації, які прибули з окупованого півострова. Після консультацій з партнерами українська делегація погодилася повернутися до роботи.
  • 8 липня 2019 року Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила Люксембурзьку декларацію, частиною якої стала українська резолюція, яка засуджує незаконну окупацію Криму і Севастополя і мілітаризацію Чорного та Азовського морів Росією.