Зеленський збирається у США для зустрічі з Трампом

Новини
Президенти США і України Дональд Трамп і Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський 23-26 вересня вирушає з робочим візитом до США для участі в 74-й сесії Генасамблеї ООН.

Про це повідомляє Офіс глави держави.

У Нью-Йорку Зеленський проведе ряд двосторонніх зустрічей з лідерами іноземних держав, в тому числі з президентом США Дональдом Трампом.

В рамках візиту президент України зустрінеться з лідерами української громади Сполучених Штатів, керівниками єврейських організацій США, а також з представниками американських ділових кіл, повідомляють в Офісі президента.

Володимир Зеленський також виступить з промовою під час загальних дебатів сесії Генасамблеї ООН, а також візьме участь в саміті з Цілей сталого розвитку.

Трамп і Зеленський повинні були вперше зустрітися столиці Польщі Варшаві з нагоди заходів до 80-річчя початку Другої світової війни 31 серпня і 1 вересня. Однак президент США скасував поїздку до Польщі через ураган «Доріан», який насувався на східне американське узбережжя.

  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що у його команді розглядаються кілька ідей і форматів повернення окупованого Криму, але він не може поки про них говорити і чекає на зустріч с президентом США Дональдом Трампом.