Зеленський оголосив новий флешмоб і закликав українців повідомляти в НАБУ про корупцію

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: Facebook Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський оголосив новий «наймасштабніший» флешмоб і закликав українців повідомляти про факти хабарництва та корупції на гарячу лінію НАБУ. Він вважає, що громадяни України можуть «жити чесно і за законом». Зеленський почав з себе і підписав закон про імпічмент президента.

Про це глава держави заявив у відеозверненні, опублікованому на його сторінці у Facebook, у понеділок, 23 вересня.

«Дорогі українці, я часто закликав вас взяти участь в якомусь челленджі або флешмобі. Зараз настав час для наймасштабнішого. Взяти участь може кожен громадянин України. Для цього не потрібно записувати ніяких відео, не потрібно ставити ніяких хештегів. Потрібно тільки одне – жити за законом. Шлях України до успіху – це дорога з двостороннім рухом. Ми, як влада, будемо працювати чесно, але нам потрібен і ваш крок назустріч», – сказав Зеленський.

За його словами, Україна не зможе відродити економіку, якщо її громадяни не будуть платити податки.

«Це стосується кожного: від олігарха до водія таксі. Ми не зможемо перемогти корупцію, якщо ви будете заплющувати на неї очі, або ставатимете співучасником «розпилу» державних коштів. І зараз я звертаюся до громадян: якщо від вас вимагають хабар, пропонують відкат чи будь-яку іншу корупційну схему, будь ласка, не мовчіть. Не потрібно писати у соцмережах «все пропало», «ці такі ж, як ті», «Зеленський понаставив своїх «решал». Ні! Ось телефон 0 800 503 200 – це гаряча лінія НАБУ, дзвоніть і повідомляйте, а правоохоронні органи будуть реагувати та карати», – наголосив президент.

Він також закликав пам’ятати, що Європа починається не з державного кордону.

«Європа починається з недопалка, який летить в смітник, з пристебнутого ременя безпеки, з оплачених комунальних послуг та податків, з відповіді «ні», коли вашій фірмі пропонують на тендері «нагнути» державу. Давайте щодня робити маленькі кроки назустріч іншій ментальності. Давайте докладемо свою частку і всі разом станемо засновниками та акціонерами нової процвітаючої України. Я починаю з себе, підписую прийнятий парламентом закон про імпічмент президента. Давайте нарешті доведемо самі собі – українці можуть жити по-іншому. Жити чесно і за законом. Давайте зробимо це разом!», – заявив Зеленський.

Нагадаємо: