В Атлантиці затонув буксир з українцями на борту, двох з них врятували – МЗС

Новини

В Атлантичному океані внаслідок шторму затонув морський буксир Bourbon Rhode (IMO: 9356359, прапор: Люксембург), в екіпажі якого були українці, двох з них врятували.

Про це у суботу, 28 вересня, повідомив заступник директора департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

«26 вересня 2019 року в Атлантичному океані на відстані близько 1200 морських миль від Мартініки (заморський департамент Франції) в результаті шторму зникло судно Bourbon Rhode, серед членів екіпажу якого були громадяни України», – зазначив Кирилич.

Він зазначив, що наразі в Атлантиці триває пошуково-рятувальна операція.

«Підтримуємо зв‘язок з представником судновласника і рятувальним центром. Про важливе – повідомимо», – написав Кирилич у Twitter.

«За інформацією судновласника, трьох членів екіпажу врятовано. Два з них – громадяни України. Рятувальна операція триває», – додав трохи пізніше заступник директора департаменту консульської служби МЗС.

За інформацією ЗМІ, загалом на боту судна перебувало до 10 українців.

За даними сайту marinetraffic.com, буксир Bourbon Rhode збудований у 2006 році, валовий тоннаж – 1375 т, дедвейт – 1270 т, довжина – 49,5 м, ширина – 15 м.

Нагадаємо:

  • У липні 2019 року в Атлантиці біля берегів Мавританії після пожежі затонув український океанський траулер «Іван Голубець». Відомо про двох загиблих членів екіпажу з 90 членів команди – громадян України і Росії. На борту судна були також троє кадетів Морського факультету «Керченського державного морського технологічного університету», що в окупованому Криму.