Нацполіція Донеччини вже підготувала співробітників для роботи на деокупованих територіях

Новини
Фото: Facebook Поліція Донецької області

Для роботи на деокупованих територіях Донеччини вже підготовлені 800 співробітників Національної поліції України.

Про це йшлося на Всеукраїнському науково-практичному круглому столі у Маріуполі, на обговорювався правовий механізм відновлення територіальної цілісності України та реінтеграції окупованих районів Донбасу, повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Як зазначається, поліція Донецької області розробляє порядок роботи поліцейських підрозділів в окремих районах Донецької області (ОРДО), першочергові заходи щодо гарантування громадської безпеки та захисту прав громадян.

«Для роботи на деокупованих територіях вже підготовлені близько 800 поліцейських, передбачено ресурси для безперебійної діяльності підрозділів», – йдеться у повідомленні.

Під час круглого столу було визначено основні засади організаційно-правового механізму відновлення територіальної цілісності України. Вони будуть взяті до уваги під час практичних заходів з врегулювання збройного конфлікту.

Участь в обговоренні взяли представники поліції Донецької області, ЗСУ, СБУ, прокуратури, прикордонної та рятувальної служб, науковці та громадські організації.

Нагадаємо:

  • 1 жовтня президент України Володимир Зеленський підтвердив, що українська сторона погоджує так звану «формулу Штайнмайера» з виборів в окупованому Донбасі. За його словами, «формула Штайнмайера» має бути імплементована в новий закон про особливий статус Донбасу.