Постпред України в ООН Єльченко може стати послом в США – Голос Америки

Новини
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко Фото: ukraineun.org

Президент Володимир Зеленський може призначити постійного представника України в ООН Володимира Єльченка новим послом України в Сполучених Штатах Америки.

Про це повідомляє українська служба Голосу Америки з посиланням на джерела в українському уряді.

«Наразі Єльченко обіймає посаду постійного представника України в ООН. На цій посаді досвідчений дипломат Єльченко неодноразово рішуче відстоював позицію України часто в запеклих обмінах репліками з російською делегацією під час засідань організації», – йдеться у повідомленні.

10 жовтня під час пресмарафону президент Володимир Зеленський заявив, що визначився з кандидатурою посла до США, однак не назвав кого саме він обрав.

«Людина обрана, людина з досвідом, дипломат, який дуже добре знає Сполучені Штати. Я думаю, буде призначений найближчим часом», – сказав глава держави.

Нагадаємо:

  • 9 грудня 2015 року президент Петро Порошенко призначив колишнього українського посла в Росії Володимира Єльченка Постійним представником України при ООН замість Юрія Сергєєва, який займав цю посаду з 2007 року.
  • 19 липня президент Зеленський указом №540/2019 звільнив з посади посла України у США Валерія Чалого, який займав її з липня 2015 року.