Україна направила ноту протесту Туреччині через зустріч Ердогана з «депутатами» Держдуми РФ від Криму

Новини
Наталя Поклонська і президент Туреччини Реджеп Ердоган, на задньому плані в центрі Руслан Бальбек Фото: Facebook Наталья Поклонская

Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту Туреччині через зустріч турецького президента Реджепа Ердогана з так званими «депутатами» Держдуми РФ Наталією Поклонською і Русланом Бальбеком, незаконно обраними в окупованому Криму.

Про це повідомиляє українське зовнішньополітичне відомство у Twitter.

«Інформація про зустріч президента Ердогана із політиками, незаконно обраними на окупованій території України, викликає занепокоєння. Україна вже направила ноту протесту Туреччині через цю зустріч. Посла Туреччини в Україні запрошено у МЗС»,- заявили у міністерстві.

Раніше представник президента в АРК Антон Кориневич направив запит до МЗС України з приводу візиту до Туреччини представників кримських коллаборантів, так званих «депутатів» Держдуми РФ від Криму Руслана Бальбека і Наталії Поклонської для «вжиття необхідних заходів та роботи з іноземними партнерами щодо недопущення участі коллаборантів у міжнародних заходах та запобігання визнанню спроби анексії АР Крим та міста Севастополь Російською Федерацією на міжнародній арені».

«Також впевнені, що правоохоронними органами України буде дана належна правова оцінка діям коллаборантів в межах існуючих або нових кримінальних проваджень», – повідомив Кориневич на своїй сторінці у Facebook.

Про зустріч з Ердоганом повідомила на своїй сторінці у Facebook «депутат» Держдуми РФ , колишня «прокурор Криму» Наталія Поклонська, яка у складі російської делегації брала участь у III Конференції спікерів парламентів з протидії тероризму і зміцненню регіональної взаємодії у Стамбулі.

«На вітальному вечері в Стамбулі відбувся виступ Президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана. Теплий прийом, гостинність, рукостискання Президента – саме так нас зустріла Туреччина!», – написала Поклонська.

Вона також опублікували фотографію свого рукостискання з турецьким президентом.

Руслан Бальбек і Наталя Поклонська на III Конференції спікерів парламентів у Стамбулі Фото: Facebook Наталья Поклонская

Нагадаємо:

  • У листопаді 2016 року Євросоюз і США ввели санкції проти «депутатів» Держдуми РФ, «обраних» в окупованому Росією Криму 18 вересня 2016 року. Зокрема, в санкційні списки були додані «обрані» від Криму Руслан Бальбек, Костянтин Бахарєв, Андрій Козенко, Світлана Савченко і Павло Шпер, а також Дмитро Бєлік, який був «обраний» в Севастополі. Ще два «депутата» Держдуми від Криму – колишня «прокурор Республіки Крим» Наталія Поклонська і колишній кримський «віце-прем’єр» Михайло Шеремет були включені в санкційні списки ЄС і США ще до свого «обрання».