Прокуратура АРК дасть оцінку візиту колаборантів з Криму до Туреччини

Новини
Руслан Бальбек і Наталя Поклонська на III Конференції спікерів парламентів у Стамбулі Фото: Facebook Наталья Поклонская

Прокуратура АРК дасть правову візиту так званих «депутатів» Держдуми РФ, незаконно обраних в окупованому Криму, Наталії Поклонської і Руслана Бальбека, які в складі «офіційної» делегації РФ відвідали Туреччину і зустрілися з президентом країни Реджепом Ердоганом.

Про це повідомляється на Telegram-каналі відомства.

«Прокуратурою АР Крим обов’язково буде дана відповідна правова оцінка вчорашньому візиту так званих «кримських депутатів» Наталії Поклонської і Руслана Бальбека, які в складі «офіційної» делегації РФ відвідали Анкару», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що колишня так звана «прокурор Криму» Поклонська знаходиться під персональними санкціями. Вона також оголошена в розшук за обвинуваченням в діях з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади.

Як повідомлялось, 13 жовтня МЗС України направило ноту протесту Туреччині через зустріч турецького президента Реджепа Ердогана з так званими «депутатами» Держдуми РФ Наталією Поклонською і Русланом Бальбеком, незаконно обраними в окупованому Криму. Кримські колаборанти у складі російської делегації брали участь у III Конференції спікерів парламентів з протидії тероризму і зміцненню регіональної взаємодії у Стамбулі.

Нагадаємо:

  • У листопаді 2016 року Євросоюз і США ввели санкції проти «депутатів» Держдуми РФ, «обраних» в окупованому Росією Криму 18 вересня 2016 року. Зокрема, в санкційні списки були додані «обрані» від Криму Руслан Бальбек, Костянтин Бахарєв, Андрій Козенко, Світлана Савченко і Павло Шпер, а також Дмитро Бєлік, який був «обраний» в Севастополі. Ще два «депутата» Держдуми від Криму – колишня «прокурор Республіки Крим» Наталія Поклонська і колишній кримський «віце-прем’єр» Михайло Шеремет були включені в санкційні списки ЄС і США ще до свого «обрання».
  • У 2018 році прокуратура АРК вперше кваліфікувала діяння представників окупаційної «влади» на території Криму як воєнний злочин за ст.438 КК України (порушення законів та звичаїв війни). Це стосується так званої колишньої «прокурорки Криму» Наталії Поклонської, якій у жовтні 2018 року була повідомлена підозра через заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу та переслідування кримськотатарських активістів за участь у мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради АРК.