В Україні почав роботу новий бізнес-омбудсмен

Новини

На посаду бізнес-омбудсмена України вступив Марчін Свенчицький.

Як повідомляє прес-служба Ради бізнес-омбудсмена, Свенчицький став наступником Альгірдаса Шемети, першого бізнес-омбудсмена.

«За 5 років роботи Рада бізнес-омбудсмена розглянула понад 6100 скарг від компаній про неправомірні дії державних органів і допомогли підприємствам повернути понад 17 млрд грн», – йдеться в повідомленні.

Як зазначив Свенчицький, його першочергове завдання – це прийняття Верховною Радою Закону про заснування бізнес-омбудсмена і налагодження ефективного діалогу між бізнесом і держорганами. «Коли буде діяти цей закон, у Ради буде більше інструментів для виявлення і усунення системних проблем, з якими стикаються підприємці», – сказав бізнес-омбудсмен.

  • До наглядової ради Ради бізнес-омбудсмена входять: Маттео Патроне, директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу; Матильда Меснард, заступник директора з питань фінансів і підприємництва ОЕСР; Дмитро Романович, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України; Енді Гундер, президент Американської торговельної палати в Україні; Анна Дерев’янко, виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації; Геннадій Чижиков, президент Торгово-промислової палати України; Анатолій Кінах, президент Українського союзу промисловців і підприємців.