Найманця РФ засудили до 10 років в’язниці за участь в бойових діях проти ВСУ на Донбасі

Новини

Артемівський міський суд оголосив вирок у справі жителя Макіївки, який з ідеологічних і корисливих міркувань брав активну участь у протиправній діяльності незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР».
Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

«Публічним звинуваченням, яке підтримувала прокуратура Донецької області, в суді доведено, що 17 липня 2014 року 23-річний чоловік, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецька, для участі в дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні і втрати авторитету органів державної влади України, вступив до складу окремої артилерійської бригади «Кальміус» так званого Міністерства оборони «ДНР» і на посадах механіка-водія і командира машини реактивного залпового вогню «Град», будучи озброєним автоматом Калашнікова, брав участь у збройних протистояннях з українськими захисниками, зокрема – в районі міст Донецьк, Сніжне, Горлівка, а також у Новоазовському та Шахтарському районах», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 17 лютого 2019 року поблизу Луганського Бахмутського району найманця поранили і затримали ЗСУ.

«Під час судових слухань обвинувачений своєї провини в інкримінованому злочині не визнав, намагаючись видати себе за цивільну особу, яка в темряві випадково наштовхнулася на блокпост ЗСУ. Однак суд визначив доводи сторони звинувачення вичерпними та обґрунтованими і за скоєння особливо тяжкого злочину проти своєї держави виніс чоловікові обвинувальний вирок – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – йдеться в повідомленні.

  • Служба безпеки України ідентифікувала особи бойовиків так званої «ЛНР», які причетні до загибелі двох військовослужбовців СБУ біля села Жолобок Попаснянського району Луганскої області в травні 2018 року. У справі фігурують бойовики так званої 4-ї бригади «Народної міліції ЛНР».