Гладковського взяли під варту: можуть випустити під заставу

Новини
Олег Гладковський Фото: UNIAN

Вищий антикорупційний суд обрав голові Богдан Моторс і ексзаступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони Олегу Гладковському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів до 15 грудня. Визначив йому заставу в розмірі 10 623 130 грн.

Про це повідомляє Hromadske.

Суд відхилив клопотання захисника Гладковського та частково задовольнив клопотання НАБУ.

Застава може бути внесена підозрюваним чи іншою юридичною чи фізичною особою.

У разі внесення застави на Гладковського буде покладено обов’язок прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді чи суду за першою вимогою, не залишати територію Київської області без дозволу вищевказаних посадових осіб, здати на зберігання свій паспорт громадянина України, паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд за територію України, утримуватися від спілкування зі свідками, визначеними детективами, а також носити електронний засіб контролю.

Повний текст ухвали буде оголошено 21 жовтня.

 

  • Фігурант журналістського розслідування про розкрадання в оборонці, колишній перший заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олег Гладковський намагався вилетіти з України, його не випустили й невдовзі затримали в ресторані, куди він поїхав з аеропорту.

  • НАБУ підтвердило затримання екс-першого заступника секретаря РНБО за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України).