Заступником секретаря РНБО став генерал, який очолював кіберполіцію – указ Зеленського

Новини
Начальник Департаменту кіберполіції Нацполіції України Сергій Демедюк Фото: mvs.gov.ua

Генерал поліції третього рангу Сергій Демедюк призначений заступником Ради національної безпеки і оборони України. Відповідний указ президента України Володимира Зеленського опублікований на сайті офіційного інтернет-представництва президента України. 

Про це пише Центр журналістських розслідувань. 

«Призначити ДЕМЕДЮКА Сергія Васильовича заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України», – сказано в тексті указу.

Департамент кіберполіції був створений 5 жовтня 2015 року.

Сергій Демедюк згідно декларації за 2018 рік володіє квартирою у Києві та земельною ділянкою в Броварському районі Київської області. Також він є за сумісництвом доцентом кафедри оперативно-розшукової діяльності Національної Академії внутрішніх справ та доцентом кафедри програмної інженерії та кібербезпеки Київського національного торговельно-економічного університету. 

Нагадаємо:

30 вересня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

3 жовтня 2019 року Секретарем Ради національної безпеки і оборони України призначений Олексій Данілов, який 2005 році очолював Луганську обласну державну адміністрацію.

27 січня 2019 року очільник кіберполіції Сергій Демедюк повідомив в інтерв’ю агенстству Reuters, що хакери, імовірно підконтрольні спецслужбам РФ, все частіше атакують сервери Центральної виборчої комісії та комп’ютери співробітників, намагаючись проникнути в електронні системи, щоб вплинути на результати президентських виборів в Україні.