Зеленський у Золотому: “Мені пофіг, з ким буде перемир’я – треба повертати території”

Новини
Президент України В.Зеленський у с. Золоте Скріншот: "Останній блокпост"

Президент України Володимир Зеленський відвідав ветеранів та добровольців у селищі Золоте в зоні проведення Операції Об’єднаних сил, де заплановано розведення військ. 

Про це повідомив телеграм-канал “Останній блокпост”.

“Зеленський приїхав до добровольців у Золоте. Серйозна розмова про відведення і фронт”, – прокоментував телеграм-канал опубліковане відео, на якому добровольці пропонують президенту присісти та випити чаю. 

В ході розмови доброволець, який назвався Денісом, намагався переконати президента, що у разі відведення українських військ можуть постраждати місцеві мешканці з проукраїнською позицією, бо, на його думку, проросійські бойовики не дотримуватимуться умов перемир’я.  “Це перемир’я буде підписано з Росією, це не перемир’я з ЛНР-ДНР”, – сказав доброволець.

“Та мені пофіг, з ким воно (перемир’я – ред.) буде. Нам з вами пофіг. Нам території треба повернути і припинити вбивства”, – відповів президент. 

На іншому відео доброволець на ім’я Денис пропонує президенту “обговорити і формалізувати, укласти меморандум” з людьми, які виходили в регіонах України на акції проти розведення військ. 

“Я тобі говорю: зброю приберіть, а ти переводиш стрілки”, – відповів президент добровольцю. 

Раніше ветерани та добровольці, які виступають проти розведення військ в зоні проведення ООС та проти “формули Штайнмаєра”, прибули в селище Золоте, де заплановане розведення військ, заявивши, що у разі відведення підрозділів ЗСУ вони займуть позиції українських військових. 

Нагадаємо: 

  • 1 жовтня президент України Володимир Зеленський підтвердив, що українська сторона погоджує так звану «формулу Штайнмайера» з виборів в окупованому Донбасі. За його словами, «формула Штайнмайера» має бути імплементована в новий закон про особливий статус Донбасу.
  • Благодійний фонд «Восток-SOS» в зверненні до президента і уряду України висловив стурбованість поспіхом в спробі «демілітаризувати» території уздовж лінії розмежування і імплементації так званої «формули Штайнмайера». Правозахисники вважають, що ці дії завдають шкоди українським національним інтересам і їх наслідки в довгостроковій перспективі можуть бути руйнівними для країни. Крім того, вказують в «Восток-SOS», проукраїнські жителі Станиці Луганської і Золотого при відведенні військ від лінії розмежування стануть жертвами розправи бойовиків.