Моряків з Криму і трьох жителів Херсонської області підозрюють в торгівлі людьми

Новини

Прокуратура АР Крим повідомила про затримання підозрюваних у торгівлі людьми. Всі троє – мешканці Херсонської області. Підозрювані залучали до незаконної діяльності моряків з Криму.

Як повідомили в прес-службі прокуратури, затриманим повідомили про підозру.

Як відзначили в прокуратурі, з 2013 року підозрювані підшукували і вербували моряків, які перебували в скрутному матеріальному становищі, серед кримчан і з інших регіонів України.

«Шляхом обману експлуатували моряків в якості членів екіпажів для перевезення нелегальних мігрантів морським шляхом з території Турецької Республіки в країни ЄС. Проведено ряд обшуків на території Херсонської та Миколаївської областей за вищезазначеним факом», – йдеться в повідомленні.

Слідчі виявили речі і документи, що підтверджують вчинення кримінального правопорушення, пов’язаного з торгівлею людьми.

Нагадаємо:

  • Генеральний прокурор України призначив 32-річного Ігоря Поночовного керівником прокуратури АР Крим. Його в новій посаді представив колективу заступник Генпрокурора Гюндуз Мамедов, який раніше три роки очолював прокуратуру автономії.