Трамп заявив про бажання запросити Зеленського в США

Новини
Президент України Володимир Зеленський і Президент США Дональд Трамп Фото: president.gov.ua

Президент США Дональд Трамп заявив, що хотів би побачити президента України Володимира Зеленського з візитом у Вашингтоні, і очікує, що його український колега прийме це запрошення.

З такою заявою Трамп виступив 2 листопада під час спілкування з журналістами на галявині Білого дому, повідомляє DW.

«Я, звичайно, хотів би запросити його. Я був би дуже радий його приїзду в Білий дім, якщо він захоче приїхати, і я думаю, що він захоче приїхати», – сказав Трамп.

В Конгресі США тривають закриті слухання в рамках розпочатої процедури імпічменту Трампа. Конгресмени з’ясовують, чи тиснув американський президент на свого українського колегу з метою домогтися в Україні розслідування проти Хантера Байдена, сина Джо Байдена – одного з потенційних конкурентів Трампа на майбутніх президентських виборах.

Раніше під час цих слухань тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що Трамп з метою тиску на Зеленського призупинив надання Києву військової допомоги розміром майже в 400 мільйонів доларів.

  • Зеленський і Трамп уже зустрічалися: їхня єдина особиста зустріч відбулася 25 вересня під час Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.