Україна повідомила ОБСЄ, що розведення військ в Петрівському готується на 8 листопада – командувач ООС

Новини
Володимир Кравченко, командувач Операцією об’єднаних сил (зліва) Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

Україна проінформувала ОБСЄ про готовність приступити 8 листопада до розведення сил і засобів на ділянці №3 Богданівка-Петрівське на лінії розмежування за умови дотримання режиму тиші протягом 7 днів.

Про це на брифінгу в Краматорську повідомив командувач Операцією об’єднаних сил (ООС) Володимир Кравченко, передає агентство Укрінформ.

«Ми вже надали лист в ОБСЄ, 7 – приступаємо, 8 – фактично «розводимся», якщо не буде порушення режиму тиші», – сказав Кравченко.

При цьому він назвав провокацією заяви окупаційних військ і сигнальні ракети, які були випущені в Петрівському нібито як символ початку процесу відведення військ.

У свою чергу, керівник української сторони СЦКК Олександр Борщевський уточнив, що розведення військ на ділянці Петрівське-Богданівка відбудеться виключно після дотримання 7 днів тиші з моменту останнього обстрілу.

«Оскільки крайні обстріли були і 29, і 30 числа, що було підтверджено в звіті СММ ОБСЄ за 31 жовтня, тому, починаючи з 30 числа, по завершенню 7 днів – це буде 6 листопада … 7 числа проходить верифікація припинення вогню протягом 7 днів і повідомлення СММ ОБСЄ, і з 12:00 8 листопада Збройні сили при дотриманні припинення вогню зможуть практично розпочати заходи розведення сил і засобів на цій ділянці розведення», – зазначив Борщевський.

Він нагадав, що на сьогоднішній день повністю завершені заходи з розведення сил і засобів на ділянці розведення №1 в Станиці Луганській, триває виконання заходів другого етапу розведення сил і засобів на ділянці розведення №2 Золоте, а також виконується комплекс заходів щодо стабілізації режиму припинення вогню на ділянці №3 Петрівське-Богданівка.

Нагадаємо:

  • В селищі Золоте о 12:00 розпочався процес розведення військ.
  • За даними звіту СММ ОБСЄ від 31 жовтня, останнє порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань РФ в межах ділянки №3 Петрівське зафіксовано 30 жовтня 2019 року.