В Золотому о 12.00 почалося розведення військ – штаб ООС

Новини
с. Золоте Фото: Главред

В селищі Золоте о 12.00 розпочався процес розведення військ, повідомило командування Операції Об’єднаних сил. 

Про це пише Центр журналістських розслідувань.

“Повідомляємо, що сьогодні, 29 жовтня 2019 року, о 12.00 годині розпочався процес розведення з обох сторін (дзеркально) на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області”, – сказано у повідомленні Командування ООС. 

Відведення “стало можливим через дотримання режиму тиші протягом останнього тижня”, – додає прес-служба Командування ООС. 

Однак годиною раніше прес-служба повідомляла про неодноразові обстріли в районі розведення: 

“Противник продовжує порушувати режим припинення вогню. Так, НЗФ РФ заявляючи про готовність провести розведення сил і засобів на ділянці розведення №2, вчора 5 разів здійснили обстріли з великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів, АГС та стрілецької зброї в 5-ти кілометровій зоні біля ділянки розведення №2 (Золоте-4)”, – сказано у повідомленні прес-служби.

Вранці 29 жовтня про початок розведення також повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко у кулуарах першого інвестиційного форуму “RE:think”. Натомість, начальник пресцентру штабу ООС Андрій Агєєв заявив агентству “Укрінформ”, що ніяких рухів в напрямку розведення сторін біля Золотого наразі не відбувається.

Нагадаємо:

  • Заплановане на понеділок, 7 жовтня, розведення сил і засобів у Петрівському та Золотому Луганської області не розпочалося, оскільки ці населені пункти були обстріляні російськими найманцями.
  • У Донецькій обласній державній адміністрації пояснили, що процес розведення військ у Петрівському та Золотому на Луганщиині буде відбутись у два етапи.
  • Президент України Володимир Зеленський відвідав ветеранів та добровольців у селищі Золоте в зоні проведення Операції Об’єднаних сил, де заплановано розведення військ.
  • Противники відведення військ у с. Золоте після спілкування з президентом України Володимиром Зеленським вивезли свою зброю, поліцію в Золотому посилять підрозділами Національної гвардії, стверджує  заступник глави Нацполіції Вадим Троян.