СБУ заявила, що зірвала спецоперацію ФСБ: на адмінкордоні затриманий військовий з Криму, який воював у Сирії

Новини

Військова контррозвідка Служби безпеки України попередила інформаційну спецоперацію ФСБ щодо дискредитації Збройних сил України: на адміністративному кордоні з Кримом затриманий військовий, який був завербований російської ФСБ і воював в Сирії.

За інформацією СБУ, військовий у 2018 році вступив на службу за контрактом у ЗСУ, прибувши з Криму.

«Чоловік після окупації отримав паспорт Росії, в 2016 році прийняв російську присягу і був відправлений до Сирії захищати «русскій мір». Саме на Близькому Сході почалося його співробітництво з ФСБ», – йдеться в повідомленні.

«Російські силовики вирішили використовувати його українське походження для участі в операції по дискредитації військово-політичного керівництва України і бойових можливостей української армії», повідомили в СБУ.

«За задумом кураторів, після вступу в ЗСУ військовий повинен був дезертирувати з української армії. Його «викривальні» виступи планувалися на російських телеканалах і пропагандистських ЗМІ», – розповіли в українському відомстві.

Затриманий перебуває під вартою.

У Харківській області контррозвідка СБУ викрила механізм фінансування терористичних організацій «Л/ДНР» через афери з соціальними виплатами.