На Донбасі у лавах окупантів зростає захворюваність інфекційними хворобами – ГУР

Новини

На окупованому Донбасі у лавах російських найманців зростає захворюваність інфекційними хворобами. Командування окупантів намагається приховати цю інформацію.

Про це повідомив на брифінгу в Києві речник Міністерства оборони України Максим Праута з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони, передає Центр журналістських розслідувань.

«Командування російсько-окупаційних військ намагається приховати масштаби поширення інфекційних хвороб серед особового складу з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійського корпусів ЗС РФ. Кількість інфекційних захворювань зростає у т. ч. через те, що завезені з території РФ медикаменти є простроченими і непридатними для використання», – сказав Праута.

Він додав, що ця проблема минулого тижня обговорювалась як найбільш гостра під час навчально-методичного збору з начальниками медичних служб окупантів.

За інформацією військової розвідки, залучені до участі у заході представники керівництва військово-медичної служби ЗС РФ рекомендували колегам без зайвого афішування шукати можливість лікувати російських найманців у цивільних медичних закладах окупованого Донбасу за місцями дислокації підрозділів.

Нагадаємо:

  • За інформацією ГУР Міноборони України, окупанти приховують суїциди і небойові втрати в своїх підрозділах, ховаючи тіла загиблих в цивільних моргах.