Адвокат Євгенія Закревська голодує – вимагає не зупиняти розслідування справ Майдану

Новини
Адвокатка Євгенія Закревська Фото: скріншот : «1+1»

Адвокатка родин Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська оголосила голодування в прямому ефірі ток-шоу «Право на владу» – вона вимагає законодавчо забезпечити можливість слідчим Генпрокуратури, що розслідували справи Майдану, продовжити слідство у складі Державного бюро розслідувань.

Про це пише Центр журналістських розслідувань.

Євгенія Закревська вимагає внести до законопроекту №2116, що вносить зміни до Закону «Про Державне бюро розслідувань”, поправку, яка б дозволяла слідчим Генпрокуратури у справах Майдану перейти до ДБР і продовжити розслідування. 

«З сьогоднішнього дня, коли зупинилось це розслідування, з цього дня я не буду їсти до того моменту, поки не приймуть цю поправку, не створять це управління і не переведуть туди цих слідчих», – заявила Закревська в прямому ефірі ток-шоу «Право на владу».

Поправка №318 дозволяє слідчим прокуратури у справах Майдану за спрощеною процедурою перейти до спеціально створеного управління ДБР і в його складі продовжити розслідування.

20 лютого 2014 року в Києві в результаті розстрілів на вул.Інститутській загинули 48 осіб і 80 осіб отримали поранення саме від обстрілів з боку «Беркута».

Всі злочини, вчинені під час Революції Гідності, умовно об’єднані в одну велику «Справу Майдану», яке налічує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників і 13 силовиків).

Нагадаємо: 

  • З 21 листопада 2019 року органи прокуратури втратили повноваження ведення досудового розслідування. 
  • 10 жовтня 2019 року у структурі Генеральної прокуратури України створено Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013 – 2014 роках.