Правозахисники «Донбас SOS» вважають законопроект про пенсії захистом найбільш уразливіших мешканців Донбасу

Новини

На думку правозахисників «Донбас SOS», законопроект №2083-д допоможе найбільш уразливішій категорії населення – переселенцям, людям похилого віку та людям, які проживають на непідконтрольних територіях.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомила Олена Глушко, юристка «Донбасс SOS».

«Законопроект про пенсії своєчасний завжди, бо спрямований на захист найуразливішої категорії населення – це переселенці, люди похилого віку та люди, які проживають на непідконтрольних територіях. Ми зіштовхуємося з тим, що до нашої організації на гарячу лінію кожен день дзвонять десятки людей, яким затримують виплату пенсії. Ці люди знімають житло на свою пенсію, яку їм ще й затримують. Вони патріотично виїхали на підконтрольну територію, але тут вони виявилися зайвими», – розказала Олена Глушко.

На своєму сайті організація «Донбасс SOS» розмістила інфографіку, яка пояснює, що змінить законопроект:

«Цей законопроект вже не перший, власне на минулому скликанні, перша версія цього законопроекту № 6692 не розглядалася. Він лежав і далі з ним нічого не відбувалося. Цілком можливо, що зараз буде та сама історія», – додала Олена Глушко.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №2083-д. Він передбачає відв’язування виплати пенсій від статусу внутрішньо переміщеного особи.

Нагадаємо: