Apple «проводить аналіз політики визначення спірних територій» на тлі ситуації з позначенням Криму

Новини

Американська корпорація Apple почала проводити аналіз політики визначення спірних територій на тлі ситуації з позначенням Криму в додатку «Погода».

Прес-секретар компанії Труді Мюллер повідомила Reuters, що за цим можуть послідувати зміни в політиці Apple.

«Ми розглядаємо міжнародне право, а також відповідні закони США та інших країн, перед тим як прийняти рішення щодо позначення територій в Maps, і вносимо зміни, якщо цього вимагає закон», – сказала вона.

За її словами, зараз співробітники компанії працюють над докладним вивченням того, як будуть позначатися «спірні кордони» в додатках Apple.

«За підсумками цього ми можемо внести зміни», – уклала вона.

Нагадаємо:

  • Apple за вимогами РФ почала показувати на карті Крим як російську територію. Користувачі Apple можуть побачити Крим російським, тільки коли знаходяться на території РФ.
  • Міністр закордонних справ Вадим Пристайко порівняв політичну помилку Apple з крадіжкою чужих ідей, а також зазначив, що міжнародна політика – не сильна сторона компанії.
  • Представництво президента України в АР Крим направило запити компаніям Apple Incs і AFP News Agency щодо неправильного позначення тимчасово окупованого півострова та відносин з його окупантами.