З Росії на окупований Донбас прибувають додаткові підрозділи спецпризначення – ГУР

Новини

З Росії на територію окупованого Донбасу прибувають додаткові снайперські та диверсійно-розвідувальних групи, підрозділи спецпризначення, укопмлектовані кадровими російським військовими, для здійснення провокаційних обстрілів та нанесення втрат особовому складу Об’єднаних сил.

Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Міноборони України Михайло Шаравара, передає Центр журналістських розслідувань.

«За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ приховано посилює бойові спроможності з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів Збройних Сил РФ з метою недопущення стабілізації обстановки, здійснення провокаційних обстрілів та нанесення втрат особовому складу об’єднаних сил. Зокрема, відмічено прибуття з території РФ на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях додаткових снайперських та диверсійно-розвідувальних груп, а також підрозділів спеціального призначення», – сказав Шаравара.

Він додав, що більшість особового складу цих підрозділів складають кадрові російські військовослужбовці, які пройшли відповідну підготовку у навчальних центрах і польових таборах Південного та Західного військових округів Збройних Сил РФ та мають досвід диверсійно-розвідувальної діяльності, у тому числі з мінування місцевості, підриву об’єктів та коректування артилерійського вогню.

«Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави», – зазначив речник Міноборони.

Нагадаємо:

  • 1 грудня на Донбасі в районі проведення Операції об’єднаних сил під час бою з російськими диверсантами загинули двоє українських бійців, які підірвались на мінах.