Найманці РФ активно обладнають нові вогневі позиції на Донбасі – розвідка

Новини

Російське окупаційне командування продовжує інтенсивні роботи по вдосконаленню фортифікаційного обладнання передових позицій з’єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ВС РФ: зафіксовано прибуття на передові позиції додаткових інженерно-саперних підрозділів окупаційних військ для обладнання нових вогневих позицій.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони з посиланням на дані ГУР.

Противник нарощує мінно-вибухові загородження з використанням заборонених міжнародними конвенціями протипіхотних мін і саморобних вибухових пристроїв.

Для виконання завдань по встановленню додаткових мінних полів сформовані спеціальні групи з військовослужбовців окупаційних військ, які попередньо пройшли підготовку в навчальних центрах на території РФ.

Як повідомили в ГУР, зростає число випадків загибелі російських окупантів через неузгодженість дій з мінування ділянок місцевості. При цьому ці втрати противник намагається виправдати діяльністю «українських диверсійних груп» і обстрілами з боку підрозділів Об’єднаних сил.

  • На Донбасі російсько-окупаційні війська мінують нові території, в тому числі боєприпасами, вилученими під час розмінування ділянок в районах відведення військ.