Зеленський обговорив з президентом Європейської Ради продовження санкцій щодо РФ

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: investigator.org.ua

Президент України Володимир Зеленський обговорив з новим президентом Європейської ради Шарлем Мішелем продовження санкцій щодо РФ.

Як повідомляє Офіс президента України, Україна залишатиметься надійним партнером у питанні транзиту газу, і подякував ЄС за підтримку в тристоронніх переговорах.

«Розраховую, що лідери держав – членів ЄС збережуть єдність у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також в продовженні санкційного тиску на Росію до повного виконання Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності України», – сказав Зеленський.

Шарль Мішель привітав прогрес України у впровадженні євроінтеграційних реформ і підтвердив готовність Європейського союзу і надалі надавати необхідну допомогу в цьому процесі.

  • 4 вересня Організація об’єднаних націй оприлюднила першу доповідь генерального секретаря Антоніу Гутерріша про порушення прав людини в окупованому Криму. У доповіді відображені ключові аспекти порушення цивільних і політичних прав жителів півострова.
  • У липні Україна повідомила Радбезу ООН про релігійні утиски в окупованому РФ Криму і на Донбасі.
  • Україна погоджує з ЮНЕСКО механізм моніторингу культурних цінностей в окупованому Криму.
  • Центр журналістських розслідувань нагадує про масштабне дослідження, яке поповнило санкційні списки РНБО України майже сімома десятками російських політиків, урядовців та компаній олігархів, і стимулювало Верховну Раду і Кабмін України до розробки нової редакції закону про санкції.