У Нацполіціі назвали версії вбивства Шеремета та деталі слідства

Новини

Начальник Нацполіціі Євген Коваль відзвітував про 3700 допитів, 47 експертиз, 800 виїмок документів, включаючи мобільний зв’язок. Проаналізували записи з більш ніж 200 відеокамер, в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Глава МВС Арсен Аваков каже, що будуть оголошені тільки ті деталі слідства, які «можна опублікувати з дозволу слідства», пише Ліга.нет.

Перша версія була помилка в об’єкті злочину, мовляв, робити замах могли на Олену Притулу, якій належав автомобіль. Друга – побутова. Третя – професійна. Четверта – дестабілізація. Слідство прийшло до рішення, що вбивство Шеремета було реалізовано з метою «дестабілізації в Україні».

Коваль нагадує про двох людей – чоловіка і жінку – яких вже показували раніше на відео журналістам. Він нагадує, як саме мінували машину Шеремета. Він також акцентує увагу на одяг.

Слідство показує схеми про Антоненко в прив’язці до різних злочинів.

«У підозрюваних – загальні зв’язкі між один одним. Вони, за версією слідства, одна група. Він також говорить про причетність до якихось інших злочинів (вибух електроопори, наприклад). Зв’язок через молекулярні дослідження частинок вибухівки. А зараз демонструються аудіозаписи розмов людей з цієї групи. Оцінювати їх складно. Підозрювана «Пума» обговорює з іншими людьми з групи справу Шеремета. І їй «стрьомно», що один з членів групи, якого викликали на допит, раптово зник. «Ось це ти мене вбила», відповідає співрозмовник. «Зараз шукаємо Ваню», – говорить вона», – заявив Коваль.

У Нацполіціі показали схеми по іншим підозрюваним.

У справі підозрюють Яну Дугарову, Юлію Кузьменко, Антоненко, чоловіка і дружину Грищенко.

  • Поліція затримала підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, повідомив глава МВС Арсен Аваков.
  • В цей же час відомий український музикант, доброволець Андрій «Riffmaster» Антоненко написав, що йому «пред’являють вбивство Шеремета».
  • Крім того, адвокат Влад Добош повідомив про пред’явлення підозри волонтеру, лікаря Юлії Кузьменко.
  • Журналістка Ольга Худецька повідомила, що Антоненко і Кузьменко затримані.